See other templatesSee other templates

Общински съвет по наркотични вещества и
превантивно-информационен център - Разград

Какво е ПИЦ?

Превантивно-информационен център - Разград осъществява превантивни дейности и програми на общинско равнище

... и нещо повече ...

Обичай себе си

Дори еднократната употреба на каквото и да е психоактивно вещество (наркотик, алкохол) крие някакви рискове. Те могат да бъдат свързани със:

Зопиклон е хипнотик с кратко действие, използван за краткосрочно лечение на безсъние. Принадлежи към нов клас депресанти на централната нервна система, наречени циклопиролони.

Синтетичните канабиноиди са химични вещества (съединения), чието действие наподобява действието на активната съставка на канабиса тетрахидроканабинол (THC). Ефектите може да наподобяват тези на канабиса, но в повечето случаи рисковете от употребата могат да бъдат много по-големи.

"Ангелски прах" или "соли за вана" едва ли ще ви прозвучи опасно. Точно на това залагат продавачите на новите, синтетични дроги, които нашироко се рекламират в интернет. Така се подвеждат и най-младите купувачи.

Poppers обикновено се среща под формата на течен химикал (нитрит), продаван в мъничка бутилка. Обикновено химикалът е алкил нитрит. Използват се и други нитрити като амил нитрит, бутил нитрит и изобутил нитрит.

Тя има десетки имена: кренк, кристал, лед или мет - за по-кратко от метамфетамин. Тази дрога е по пристрастяваща от алкохола, по-силна и по-евтина от кокаина. И вкарва зависимите от нея в унищожителен цикъл.

Файлове за сваляне

faq

Анкета

Кой са най-употребяваните наркотици в Разград?

Марихуана - 0%
Хероин - 0%
Кокаин - 0%
Дизайнерска дрога - 50%
Други - 0%

Total votes: 2
The voting for this poll has ended on: Септември 12, 2015

Информационен бюлетин S за нови психоактивни вещества

NEW-baner

Общински съвет по наркотични вещества и превантивно-информационен център