Национална програма за превенция на употребата на психоактивни вещества в училищна среда 5-7 клас със заглавие "Кодово име живот". Справяне с гнева и конфликта бе поредната тема, по която работиха учениците от 6 "в"клас на ОУ "Н.Й.Вапцаров". Целта беше децата да се научат как да се справят със своите емоции, да придобият умения за решаване на конфликти и да осъзнаят полезността на общоприетите правила, желанието за работа заедно, сътрудничеството, изслушването и уважението, както и активността.

 

Национална програма за превенция на употребата на наркотични вещества в училищна среда 5-7 клас "Кодово име живот ". Тема на занятието "Рисково поведение.Алтернативи".

Петък, 23 Април 2021 11:31

Безопасен интернет

Възпитаниците на К.Войнова и С.Куртева днес разбраха, че интернет, освен много забавно и приятно занимание, може да крие и ред опасности. Учениците от 2 „а“ клас научиха как да не споделят лична информация, да внимават с кого си чатят в мрежата и на кого да съобщят при проблем от Милена Недкова – главен експерт в Превантивно-информационен център.

Петък, 23 Април 2021 11:28

„Влиянието на наркотиците“

Учениците от 7 „а“ с класен ръководител Нели Стоянова бяха домакини днес на урока „Влиянието на наркотиците“. Децата се запознаха с видовете дрога и с пораженията, които те нанасят върху човешкия организъм. Седмокласниците задаваха въпроси, споделяха мнения, дискутираха оживено. Лектор на занятието бе Миленка Александрова – секретар в Общинския съвет по наркотични вещества.

Петък, 23 Април 2021 11:19

Защо цигарите са вредни

Защо цигарите са вредни научиха днес учениците от 3 „г“ клас от гостите си Миленка Александрова – секретар в Общинския съвет по наркотични вещества, и Гергана Йорданова – главен експерт към Превантивно-информационния център.
С особен интерес децата гледаха филми, редиха пъзели и решаваха ребуси по темата срещу тютюнопушенето – активно и пасивно.
Какви вреди нанасят алкохолът и цигарите върху организма научиха днес учениците от 6 „а“ клас. Най-въздействаща за тях бе симулацията с алкоочила, която показа на децата как се променят сетивата ни под въздействието на алкохол.
Занятието бе водено от Станислава Петрова – председател на Общинския съвет по наркотични вещества, и Милена Недкова – главен експерт в Превантивно-информационния център.

"КОДОВО ИМЕ ЖИВОТ" Днес продължихме работата си по Националната програма за превенция на употребата на психоактивни вещества в училищна среда 5-7 клас.Темите по които работихме бяха "Влияние на средата", където децата имаха възможността да споделят и отстоят собственото си мнение, да развиват устойчивостта на чуждото влияние, и да се замислят за вредата от употребата на психоактивни вещества, и "Електронен свят", занятието учи на лична отговорност и регулация на дейностите, формира лично отношение към електронния свят.

Днес 12.03.2021г. продължихме работата си с учениците от 6 в клас на ОУ "Н.Й.Вапцаров" с класен ръководител г-жа Наталия Димитрова по Националната програма за превенция на употребата на психоактивни вещества в училищна среда 5-7 клас със заглавие "Кодово име живот". Тъй като през миналата година, когато те бяха в 5 клас, поради въведените противоепидемични мерки успяхме да направим само едно занятие сега продължаваме напред със следващите занятия. Днес децата работиха по темата "Общуване "и "Самооценка". С темата за "Общуването" целта беше да се сплоти групата и децата да изживеят процеса на груповата работа, както и процеса на невербалната комуникация. С другата тема за "Самооценката" се даде възможност децата да разберат , че всеки е важен и нужен, децата бяха провокирани да се замислят за различните емоции и чувства, които изпитват, и за качествата на личността ,които притежават и могат да развиват у себе си. Силно се надяваме да имаме възможността да осъществим и следващите предстоящи занятия за 5 и 6 клас с учениците.

Разкриха модерна нарколаборатория в град Шипка, Старозагорско. Тя се помещава в частен имот в един от елитните квартали на града. Установените съоръжения били високотехнологични, съобщиха от Прокуратурата, предаде NOVA.

Страница 1 от 335